Rulle Hockey: Raskt og høy intensitet
Leter du etter en rask og actionfylt sport som kombinerer fart med teknikk? Eller kanskje du vil holde deg i form ved å spille hockey utenfor sesongen? Kanskje du leter etter en sport som du kan ta til gaten og spille hvor som helst?
Rulle-hockey spilles overalt fra gater til hockey arenaer. Her finner du en kort presentasjon om de tre hovedgrenene innenfor rulle hockey.
Det grunnleggende
Alle grener av rullehockey er ikke bare fyllt med action, men også en fin måte å øve dine grunnleggende teknikker som bremsing, akselerasjon og sving. Hvis du tenker på å starte med rullehockey, skal det ikke mye til for å få et spill på gang
"Jeg begynte å spille på gats med de eldre guttene. Alt vi hadde var to trøyer, en flat gate, et par skøyter, en hockey kølle og en ball. Det er det store med denne sporten. Du trenger ikke å være medlem av en klubb og trene på et bestemt tidspunkt. Du kan bare ringe til vennene dine eller gå til hockey banen og se om det er et spill igang," forteller Jacob Lyby, rulle- og is-hockeyspiller.
Støvel
Harde smell. Rullehockey skøyter er ofte utsatt for smell fra andre spillers køller og pucken / ballen. Det er derfor støvlene er laget med ekstra polstring og harde materialer som filt og ballistisk nylon for å holde foten din trygg.
Rammen
Lett og stramt. Det raske spillet og den stadig skiftende retningen betyr at du trenger et veldig smidig par rulleskøyter. En lett og kort aluminiumsramme gir deg god manøvrerbarhet og hastighet. En aluminiumsramme er også veldig slitesterk og vil ikke dreie når du lager de skarpe svingene. Dessuten gir den direkte kraft overføring.
Noen rammer gir deg muligheten til å ha et oppsett med forskjellige størrelse hjul. Dette vil holde deg lavt til bakken, og gir deg hastighet, kontroll og kortere bremselengde.
Hjul
Få grep på det. En stor del av hockey er å gjøre kjappe manøvrering og plutselige bevegelser for å utsmarte eller stoppe motstanderen. Og du trenger et riktig godt grep for å gjøre det. Vi anbefaler et mykt sett hjul hvis du spiller innendørs og et hardere sett hjul hvis du spiller ute.
Kontroll er nøkkelen. Hjulets størrelse bestemmer skøytenes manøvrerbarhet. På et "tradisjonelt" par hockey skøyter med fire hjul, anbefaler vi små hjul som gir deg god kontroll, balanse og stabilitet.
Kulelagrene
Beveg deg. Hastighet er avgjørende i hockey, og du trenger et godt sett med kulelagre for å holde tritt med dine motstandere. Vi anbefaler et par ABEC 7, ABEC 9, ILQ 7 eller ILQ 9 lagre. Sjekk ut vår guide for kulelagre her
Beskyttelsesutstyr
Hold deg trygt. Mengden beskyttelsesutstyr som trengs, bestemmes av den type rulleshockey du spiller. I Inline / skatehockey trenger du en hjelm, tannbeskyttelse, albue- og kne-beskyttelse, beskyttende hansker, en susp og legg beskyttelse. I quadhockey trenger du hjelm, albue- og kne-beskyttelse og legg beskyttelse. I gatehockey avhenger beskyttelsesutstyret av spillerens preferanser. Finn alt du trenger her.
Ball / Puck
Hva du skal velge?! En Puck er raskere og mer livlig enn en ball. Den brukes hovedsakelig innendørs, men du kan også få pucker til utendørs bruk. Overflaten må være glatt når du bruker en puck. Hvis du bruker den på grove overflater med hull eller sprekker, spretter pucken rundt. En ball er mer egnet og vil ikke "fly" like enkelt. Videre er en ball lettere å håndtere på overflater som asfalt.
Hockey kølla
Hvor lang?! Det er spørsmålet. En tommelfingerregel er at staven må gå fra gulvet til haken din slik at den passer perfekt til deg. Les mer om hva du bør vurdere når du kjøper en hockeykølle her